Η εξαγωγή ελαιολάδου και ελιών στην Αμερική απαιτεί την γνώση βασικών στοιχείων της αμερικανικής αγοράς τροφίμων.

Προκειμένου λοιπόν να κάνουμε πιο εύκολη την εύρεση των στοιχείων αυτών αναδημοσιεύουμε την επίσημη έκθεση του ΟΕΥ Ν. Υόρκης που αναλύει όλα τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Ποιά είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουμε;

  • Ποικιλίες ελαιολάδου στην Αμερική;
  • Ποιά είναι η κατανάλωση ελαιολάδου στην Αμερική;
  • Τι ανταγωνισμός υπάρχει;
  • Ποιά είναι η κατανάλωση ελαιολάδου ανά πολιτεία;
  • Κανονισμοί και πρότυπα
  • Σήμανση και ετικέτες
  • Γενικές πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση του ελαιολάδου;
  • και άλλα πολλά χρήσιμα πράγματα

Διαβάζοντας όλη την έκθεση θα έχετε μια εμπεριστατωμένη εικόνα σχετικά με την αγορά του ελαιολάδου στην Αμερική. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να καταλάβετε εάν μπορείτε να υποστηρίξετε την δυνατότητα εξαγωγής του λαδιού σας στην Αμερική.

Για να μπορέσετε να διαβάσετε καλύτερα την έκθεση έχετε τις παρακάτω επιλογές:

  1. Στο κάτω δεξί μέρος της έκθεσης μπορείτε να κάνετε κλικ στο “μπλε πλήκτρο με το σήμα +” και να μεγαλώσετε το μέγεθος του εγγράφου.
  2. Εναλλακτικά μπορείτε επίσης να πατήσετε τα 2 βελάκια και να το διαβάσετε άνετα σε ανάπτυξη πλήρης οθόνης.

Μετά από όσα διαβάσατε μήπως σας έπιασε σύγχηση; από που να ξεκινήσω; σε ποιόν να μιλήσω; έχω χ, ψ απορίες; κλπ.

Αν Ναι, τότε μην ανησυχείτε καθόλου, εάν είναι η πρώτη σας φορά που ασχολείστε με εξαγωγές είναι απόλυτα φυσικό να είστε σε σύγχηση. Τι θα πρέπει να κάνετε;

Ιδανικά να επικοινωνούσατε μαζί μας, λόγω όμως φόρτου εργασίας δεν δεχόμαστε άλλες αιτήσεις συνεργασίας προσωρινά. Βέβαια αυτό δεν πρέπει επουδενί λόγο να σας αποθαρρύνει αλλά αντίθετα να σας ενδυναμώσει. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να κάνετε είναι μια λίστα προτεραιότητας.

Επεξηγούμε:

Τι θέλετε να κάνετε; Να εξάγετε το λάδι σας η τις ελιές σας στην Αμερική. Ωραία, επομένως βάσει της έκθεσης βαδίζουμε. Δηλαδή; είναι συσκευασμένο το προιόν μας; θέλουμε να πουλήσουμε χύμα; έχει πιστοποιητικά το προιόν μας; μπορούμε να στηρίξουμε την όλη διαδικασία οικονομικά; κλπ.

Κάνοντας λοιπόν μια ιεράρχηση των ερωτήσεων ξεκινάμε και αρχίζουμε να λύνουμε-απαντάμε μια προς μια μέχρις ώστε να έχουμε όλες τις απαντήσεις με αυτό τον τρόπο λοιπόν μπορούμε να φτιάξουμε μια λίστα προτεραιότητας, εφόσον φυσικά έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Δεν ξέρω τι ερωτήσεις να κάνω; Μάλλον δεν είστε καθόλου έτοιμος για να μπείτε στο εμπόριο και δη στο διεθνές. Δεν είναι ερώτηση η συγκεκριμένη διότι φανερώνει ότι δεν ξέρετε τι θέλετε; Έχετε λοιπόν γνωρίσει πολλούς επιχειρηματίες που δεν ξέρουν τι θέλουν και ταυτόχρονα να έχουν πετύχει τον επαγγελματικό τους στόχο;

Επομένως παρόμοιες ερωτήσεις δεν θα πρέπει να υπάρχουν στην σκέψη σας διότι φανερώνουν ότι βαδίζετε στα τυφλά. Θα πρέπει να συζητήσετε με τον ευατό σας, την οικογένεια σας, φίλους σας, συνεργάτες σας και να βρείτε τις απαντήσεις σε ανάλογου τύπου ερωτήσεις.

Βοήθησε στην Διάδοση

Δημοσιεύσε το στο blog σου η μοιράσου το με τους φίλους σου.