Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αξιολογηθεί η δυνατότητα εξαγωγής των προϊόντων και των υπηρεσιών σας στις αγορές του εξωτερικού.

Η πιο κοινή προσέγγιση είναι να εξεταστεί η επιτυχία των προϊόντων σας στην εσωτερική αγορά.

Εάν η επιχείρησή σας πετυχαίνει να πουλάει στην εσωτερική αγορά, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι θα πετύχει να πουλάει και στις αγορές του εξωτερικού, τουλάχιστον σε εκείνες όπου υπάρχουν παρόμοιες ανάγκες και οι συνθήκες.

Ένας άλλος τρόπος για να μπορέσετε να αξιολογήσετε τη δυνατότητα της επιχείρησής σας στην εξαγωγή είναι με την εξέταση των μοναδικών ή σημαντικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του προϊόντος σας.

Εάν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι δύσκολο να αναπαραχθούν (αντιγραφούν) στο εξωτερικό, τότε είναι πιθανό ότι θα είστε επιτυχείς στην εξωτερική αγορά.

Ένα μοναδικό προϊόν μπορεί να έχει χαμηλό ανταγωνισμό και η ζήτησή του να είναι αρκετά υψηλή.

Τέλος, το προϊόν σας μπορεί να έχει τη δυνατότητα εξαγωγής ακόμα κι αν υπάρχουν μειωμένες πωλήσεις στην Ελληνική αγορά.

Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ένα προϊόν στην Ελληνική αγορά έχει μειωμένες πωλήσεις λόγω του ότι είναι υψηλής τεχνολογίας και δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ευρέως (θέμα υψηλού κόστους ή χαμηλών σημερινών δυνατοτήτων) αλλά στις πιο σύγχρονες τεχνολογικά αγορές θα μπορέσει να προχωρήσει αφού θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Επίσης στην αντίθετη περίπτωση όταν ένα προϊόν έχει κάνει τον κύκλο του στην Ελληνική αγορά και έχει πλέον ξεπεραστεί τεχνολογικά από τον ανταγωνισμό, θα μπορέσει ίσως να έχει μια εκπληκτικά υγιή ζήτηση σε κάποιες αγορές του εξωτερικού που για τους ίδιους λόγους (θέμα υψηλού κόστους ή χαμηλών σημερινών δυνατοτήτων) δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μοντέρνα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Εάν Θέλεις Να Μάθεις Περισσότερα Σχετικά Με Τις Εξαγωγές Κάνε Κλικ Εδώ

Παρακολουθήστε το πιο δημοφιλή σεμινάριο εξαγωγών στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο σεμινάριο διεξάγεται κάθε μήνα ανελλιπώς τα τελευταία 5 χρόνια!

Ερωτήσεις για αξιολόγηση εξαγωγικής δυνατότητας

Εσείς έχετε καθορίσει την εξαγωγική σας δυνατότητα; Έχετε κάποιο προιόν; Κάποια σχετική εμπειρία; Αν θέλετε χρησιμοποιήστε την φόρμα σχολιασμού να μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας.

Εάν θέλετε επίσης να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα άρθρα μπορείτε να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα ειδοποίησης:

Βοήθησε στην Διάδοση

Δημοσιεύσε το στο blog σου η μοιράσου το με τους φίλους σου.