Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επιβεβαίωσε η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, την άνοδο-ρεκόρ των εξαγωγών της, που αναμένεται να αγγίξουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ (αποτελούν πλέον το 30% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας), συμμετέχοντας στην κορυφαία διεθνώς έκθεση τροφίμων SIAL, που πραγματοποιήθηκε από τις 19-23 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Η ΜΕΒΓΑΛ, που συμμετέχει στη SIAL ανελλιπώς από το 1996 έως και σήμερα, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην έκθεση μία σειρά νέων προϊόντων στην κατηγορία των γιαουρτιών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών του περιπτέρου της εταιρείας βρέθηκε το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λακτόζη, ένα ολοκαίνουργιο καινοτόμο προϊόν, το οποίο η εταιρεία έχει τοποθετήσει στα ψυγεία σούπερ-μάρκετ της Ιταλίας, Σουηδίας και Νορβηγίας και σύντομα θα ταξιδεύσει και σε άλλες αγορές.

Επιπλέον παρουσιάστηκαν νέες γεύσεις στο -ήδη δημοφιλές στο εξωτερικό- στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ, συνδυασμένο με φυσικά φρούτα και τραγανή granola.

Μάλιστα, τους επόμενους μήνες η εταιρεία, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης αρκετών καινοτόμων προϊόντων, σχεδιάζει να εμπλουτίσει με νέες προτάσεις τη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία, που κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς καταναλωτές εκτός Ελλάδος.

Παράλληλα, στα πλαίσια της έκθεσης παρουσιάστηκαν και όλα τα αυθεντικά παραδοσιακά προϊόντα της ΜΕΒΓΑΛ, όπως φέτα, κατσικίσιο τυρί, μανούρι και επιδόρπια, τα οποία τους τελευταίους μήνες αυξάνουν τη διείσδυση τους στην παγκόσμια αγορά τροφίμων.

Η διοίκηση και τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με υφιστάμενους πελάτες του εξωτερικού για περαιτέρω εδραίωση της εταιρείας σε μεγάλες ξένες αγορές (η ΜΕΒΓΑΛ εξάγει πλέον σε 32 χώρες), ενώ δόθηκε η ευκαιρία να διερευνηθούν σοβαρές προοπτικές νέων συνεργασιών σε αγορές, στις οποίες η επιχείρηση δεν έχει παρουσία μέχρι στιγμής.

Τη ΜΕΒΓΑΛ εκπροσώπησαν στην έκθεση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Πέτρος Παπαδάκης, ο Διευθυντής Εξαγωγών, Βασίλης Βροχίδης, τα στελέχη Εξαγωγών Γιάννης Γκορόγιας και Άννα Λαμπαδά, η Διευθύντρια Έρευνας & Ανάπτυξης, Εφη Κουτσομητροπούλου που κατέγραψαν το σφυγμό της διεθνούς αγοράς για τις νέες τάσεις στον τομέα των γαλακτοκομικών.

Βοήθησε στην Διάδοση

Δημοσιεύσε το στο blog σου η μοιράσου το με τους φίλους σου.